Haveudsigt bag 3 skærme

d. 16.04.2020

Vi starter ud med 3 hurtige:

  • Bopæl: Pragtfulde Odder

  • Stilling: Google Ads Specialist og -Koordinator

  • Spotify-liste: Enten Avicii for fuld hammer eller podcasts og/eller countrymusik. Ikke nogen specielle lister, men musik til når man kigger på tekst, og podcast når man kigger på tal. Det holder.

Hvordan kickstarter du din dag?

Jeg står op, sætter sving i espressomaskinen, går en tur med hunden og så tjekker jeg mails. Efter morgenmødet med min afdeling står den på enten smoothies eller blødkogte æg, så det er meget ligesom normalt – bare med tidligere kaffe end når jeg er på arbejde på kontoret. Det går stille og roligt. Det handler meget om at holde det hele så normalt som muligt og ikke at udvide sin morgenrutine for meget.

Hvordan er din normale påklædning til hjemmearbejde?

Ligesom til hverdag. Når jeg har fri tager jeg mine pæne bukser af, og hopper i shorts eller joggingbukser, men imens jeg arbejder, er jeg i almindeligt tøj – igen for at holde det hele så normalt som muligt. Den eneste forskel er faktisk, at jeg ret ofte har hue på herhjemme, og den går jo ikke på kontoret. Men det er mest fordi, jeg savner lidt at komme til frisør.

Hvordan ser dit hjemmekontor ud?

I soveværelset har vi døre til køkken og terrasse. Der har jeg barrikaderet døren til terrassen og sat mine 3 skærme op på et ret grimt, grønt arbejdsbord fra værkstedet. Det er ikke kønt, men det virker upåklageligt! Kæresten har indtaget stuen, og det passer helt fint – så har vi hver vores arbejdsplads i disse tider. Jeg deler dog kontor med hunden, som plejer at indtage sengen, når vi er stået op.

Har du et fedt trick til at få noget ud af dagen?

Grib det an, som var det en helt almindelig arbejdsdag, selv når situationen er anderledes end normalt. Flere af vores kunder har nærmest kun omsætning igennem Google Ads i disse tider, så det er virkelig vigtigt at passe på kunderne – og der duer det ikke at ændre for meget i sine rutiner, så mister man lettere overblik eller tid. At holde rutinerne er nok mit bedste trick.

Hvilke måltider holder du dig mest effektiv med?

Jeg starter dagen med en smoothie og en espresso… Så får jeg mange, mange flere espressoer, og så spiser kæresten og jeg middagsmad sammen. Lige for tiden står middagsmaden på en masse fisk. Husk at spise mad, der er god for hjernen og ikke alt for tung, så man undgår at blive sløv i hovedet. Sådan noget som oksekød til middag, det duer bare ikke.

Hvilke pauser hjælper dig med at holde fokus?

Jeg glemmer vist egentlig at holde de små pauser. Jeg har middag med kæresten, og ellers tager jeg mikropauser, når jeg bruger espressomaskinen. Det tager lidt længere tid, når det ikke er sådan en kæmpemaskine, men det er faktisk rigtig lækkert.

Hvilke distraktioner skal du især være opmærksom på?

Det er faktisk ikke så svært at holde fokus, synes jeg. Det kan godt være lidt distraherende at have kæresten og hunden hjemme, og så har jeg et større fritidsprojekt i haven, hvor et ton sten skal lægges. Sådan en ufærdig opgave får man lyst til at løse, men stenene kan sagtens vente. Det kan kunderne ikke.

Gode tips til at overleve hjemmearbejde?

Husk at sætte pris på at være hjemme og få alle de små bonusser med. F.eks. er det ret hyggeligt at hilse på kæresten, når man henter kaffe. Og HUSK så at holde ”Kirke og Stat” adskilt; arbejd i arbejdstimerne, og hold fri, når du holder fri. Ellers bliver grænserne flydende, og så har du altid lektier for. Det duer ikke. Samtidig skal man kunne holde fri med god samvittighed.