Post-its, skiftehold og fuld koncentration

d. 27.03.2020

Hvordan kickstarter du din dag?

Det klarer børnene. Vi har 2 ret små børn, så det handler om at være først i badet og være lidt praktisk anlagt - ellers er der ikke nogen faste ritualer. Morgenmaden er gerne en smoothie, fordi det går stærkt. Den plejer at være med i bilen, men nu kommer den bare med ind på arbejdspladsen, og er ofte med til morgenmødet.

Hvordan er din normale påklædning til hjemmearbejde?

Man fristes jo til at tage joggingbukser på, men det er faktisk ret normalt tøj, jeg generelt tager på. Så kommer man lidt mere ”in the zone”, når man skal arbejde, i stedet for at falde af på den i nattøjet. Jeg tror, det hjælper med at holde én skarp. 

Hvordan ser dit hjemmekontor ud?

Vi er så heldige at have et rigtigt kontor i huset, lige nu. Det er lige blevet opgraderet med 2 store skærme, min bærbare og en lukket dør, så der er lidt ro. Og så arbejder vi  skift med at passe unger og passe arbejde. Det er mere praktisk end køkken-alrummet, hvor man skal løse konflikter, lave mad og arbejde samtidig. 

 

Har du et fedt trick til at få noget ud af dagen?

Jeg elsker post-its og to-do-lister! Selvom vi i teamet prøver at holde os til vores digitale opgavesystem, kan jeg bare virkelig godt lide at krydse ting af på papirlister. Og så har vi et hav af excel-ark, som kan hjælpe en med at holde styr på den næste opgave. Derudover har vi en skarp leder, der holder os i gang. Det er fedt. 

 

Hvilke måltider holder du dig mest effektiv med?

Uden kantinen på kontoret bliver det ret lavpraktisk med rugbrød og pålæg. Det er nemt, man kommer hurtigt videre i teksten og er børnevenligt. Og så er det et OK sundt alternativ i forhold til store, varme retter. Men jeg håber ikke, det her hjemmearbejde varer for længe – så bliver jeg nok træt af rugbrød. 

Hvilke pauser hjælper dig med at holde fokus?

Det er liiiiidt ufrivilligt, hvornår jeg holder pause. Det starter gerne med nogle lyde fra baggrunden, og så ved jeg, at det er tid til at holde styr på tropperne. Det er ret anderledes end bordtennis-pauserne inde på kontoret. Dem savner jeg faktisk temmelig meget. Når Mathias Kragh (frontend-udvikler) er tilbage fra barsel, får han bank igen. Og de faste modstandere i finalerne, selvfølgelig. 

Hvilke distraktioner skal du især være opmærksom på? 

Det er vist mest telefonen, som bipper, jeg skal være opmærksom på. Nu hvor privattelefonen også er blevet arbejdstelefonen, skal jeg lige holde fokus på de arbejdsrelaterede aktiviteter og lukke af for alle de andre forstyrrelser, sådan en telefon gerne bringer med sig. Derudover er jeg jo som sagt lukket inde i et rum væk fra TV og andre fristelser, så det går helt godt.  

Gode tips til at overleve hjemmearbejde?

Det er klart en fordel ikke at have børn rendende, så hvis man lige kan parkere børnene et andet sted, er det fedt. Ellers må man acceptere, at der må tages nogle sene timer i brug for at få det hele til at gå op. Og så brug to-do-lister  det er virkelig et hit. De hjælper med at holde overblik over, hvad man får udrettet, og hvad man mangler, og det er guld værd! Derudover må man vel bare glæde sig over, at man ikke er i gang med at bygge om, som en af mine kollegaer jo er. Hvis ikke du fik det med, kan du læse historien her.