Fuldtidsarbejde på en byggeplads

d. 19.03.2020

Hvordan kickstarter du din dag?

Jeg starter med at finde forlængerledningen, så der kan komme varme og lys på badeværelset. Og så skal jeg finde en anden til at sætte Wifi til, fordi vi renoverer, og sikringerne sprænger for et godt ord. Så sidder jeg i køkkenet/vaskerummet/kontoret med en varmeblæser og spiser havregryn foran den.

Hvordan er din normale påklædning til hjemmearbejde?

Jeg tager strategisk løbebukser på fra om morgenen, for at fjerne undskyldninger for ikke at få løbet en tur efter fyraften. Derudover har jeg gerne flyverdragt og hue på, fordi der er SÅ koldt, at nutellaen er frossen.

Hvordan ser dit hjemmekontor ud?

Hvis jeg ikke er hos min svigerinde og hendes kæreste, hvor en nuttet 2-årig pige også tuller rundt, er jeg i vores kælderkøkken/vaskerum/spisestuekontor. Gæt hvor jeg foretrækker at være ;) 

 

Har du et fedt trick til at få noget ud af dagen?

Nu er jeg jo begyndt at drikke greenies til frokost, og det giver faktisk lidt bedre koncentration, synes jeg. Ellers er det bare at fordybe sig i det, man sidder med. Tag pauser, når det passer ind, men koncentrer dig om EN ting ad gangen. Ellers sæt nogle To-do’s… Jeg er vild med lister. 

Hvilke måltider holder du dig mest effektiv med?

Havregryn og greenies! Det er både mest praktisk og virkelig godt. Om aftenen får vi lasagne i foliebakker og hvidløgsbrød fra min mor, så det er nok fornuftigt med lidt ordentlig mad, når man bor og arbejder på en byggeplads. 

 

 

Hvilke overspringshandlinger skal du især være opmærksom på?

Huset. Men selv om der altid er et eller andet at lave, er jeg god til at holde fokus på bolden. Så sjovt er det trods alt heller ikke at renovere et hus, når der er frost på indersiden af vinduerne. Og selv om det kan være fristende at kigge på bedst-i-test-køle/fryseskabe for femogtyvende gang i denne uge, er jeg nu ret glad for at 'gå på arbejde'. 

Gode tips til at håndtere hjemmearbejde?

Jeg synes, man skal have noget godt i ørerne og så nogle to-do’s. Men opsummeret for min situation: Minimer hjemmearbejdet, hvis du bor på en byggeplads, med kontor og vaskerum i kælderkøkken-alrummet. Hold i øvrigt op med at lege Byggemand Bob, når det er bidende koldt udenfor. Også i marts måned. 

Heldigvis er der lys for enden af tunnelen, og det holder humøret oppe. Men allerførst krydser jeg fingre for, at jeg snart kan komme tilbage til mine kollegaer på Sommervejen. Og ikke mindst til de opvarmede lokaler ;)