Sikre hjemmesider

Skrevet af Tobias Thaastrup-Leth Digital strategichef, d. 24.08.2017

Skab tryghed for dine besøgende med SSL

Hvis du har en webshop, eller et website med en kontaktformular eller lignende funktion, som dine besøgende kan udfylde og sende til dig, er det på tide at få implementeret et SSL certifikat!

Et SSL (Secure Sockets Layer) certifikat sørger for, at datakommunikationen mellem dine besøgende og webserveren er krypteret og dermed meget besværligt at opfange for IT-kriminelle.

Udover at skabe tryghed for dine besøgende, indikerer mange tests, at et SSL certifikat ligeledes bidrager til at forbedre dit websites synlighed på Google. At et SSL certifikat er en rankingfaktor overfor Google giver god mening, da Google på det seneste har udsendt e-mails som denne:

Undgå at få et "Ikke-sikkert" website

Som det fremgår af screendumpet, vil Google Chrome browseren vise teksten "Ikke sikker" til dine besøgende, hvis du fra oktober 2017 ikke har et SSL certifikat korrekt implementeret på dit website.
Helt konkret vil teksten "Ikke sikker" stå til venstre i browserens adressefelt, hvis du ikke har et SSL certifikat (eller det ikke er korrekt implementeret), når der på dit website er mulighed for datakommunikation via f.eks. en kontaktformular m.m.:

Beskeden om et "Ikke-sikkert" website vil du naturligvis gerne undgå, og det kræver som sagt, at du har et SSL certifikat korrekt implementeret.

Hvis du har et SSL certifikat korrekt implementeret, så ser det i stedet således ud:

Sådan implementerer du et SSL certifikat

Du kan selv implementere et SSL certifikat, hvis du besidder de påkrævne tekniske færdigheder. Der er dog flere ting, som kan gå galt i processen. Der, hvor det typisk går galt, er ved opsætning af redirects fra http til https. Du skal sikre dig at:

  • Alle absolutte URLer i din kode rettes til https (ikke relevant, hvis du benytter relative URLer)
  • Der 301 redirectes fra http til https, så du undgår duplicate content
  • CSS og javascripts skal indlæses via https

Derudover skal du naturligvis også huske at forny dit SSL certifikat, inden det udløber.

Hvad koster et SSL certifikat inkl implementering?

Ønsker du ikke selv at røre en finger, kan det også lade sig gøre, hvis du har dit website hostet hos Søgemedier.

Det koster et engangsbeløb på 1.995,- kr at få oprettet og implementeret - inkl diverse redirects m.m.
Derudover et årligt abonnement på 995,- kr

Så længe du har dit SSL abonnement hos Søgemedier, sørger vi for at håndtere alt det tekniske, samt at forny dit certifikat for dig. Dvs. at du ikke selv skal foretage dig noget som helst.

Bestilling af SSL certifikat

Du kan bestille et SSL certifikat ved at sende en mail til support@sgme.dk, udfylde vores kontaktformular eller ringe på tlf 70 23 10 23.

Betingelser:

Der kan være tekniske forhold, som gør at vi ikke kan implementere et SSL certifikat på din hjemmeside til en pris på 1.995,- kr. I så fald vil du modtage et tilbud på opgaven.
Det er en forudsætning, at kunden får oprettet en e-mailadresse ved navn admin@ditdomæne.dk med viderestilling til ssl@sgme.dk.
Ved oprettelsen faktureres 1.995,- kr for oprettelse og implementering + 995,- kr for det første års abonnement. Fremadrettet faktureres 995,- kr årligt i abonnement. Du kan opsige dit SSL abonnement indtil 3 mdr før udløb af en periode.
Alle beløb er oplyst i DKK excl moms.